Копчето не е црвено

Русите покажаа како изгледа нуклеарниот куфер однатре (ВИДЕО)

Руската телевизија Звезда за прв пат покажа како изгледа нуклеарниот куфер однатре.

„Сакам да обрнам внимание дека копчето за „старт“ е со бела боја (а не со црвена, како што се мисли). Тој куфер се наоѓа кај офицерот кој е постојано некаде во близина на врховниот командант“, кажа водителот на програмата Алексеј Јегоров.

Тој додаде дека една од компнонентите на куферот е флеш-картичка.

„Таа е индивидуална. Тоа е еден од клучевите кои се ставаат, другите детали на овој куфер, сепак, нема да ги разгледуваме“, додаде Јегоров.

Тој истакна дека куферот е стар 50 години, но дека јавност дури сега го гледа однатре.

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе