Роверот на НАСА слета на Марс и ги испрати првите фотографии (ФОТО+ВИДЕО)

Роверот на НАСА Персевиренс вечерва по седум месеци патување и 468 милиони поминати километри слета на површината на Марс.

EPA-EFE

На кратерот наречен Језеро слета во 21:56 по средноевропско време.

Ги испрати и првите фотографии до контролата на НАСА на кои се гледа површината на Марс.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе