Погледнете како изгледа моќниот руски противвоздушен систем С-400 (ВИДЕО)

Руското министерство за одбрана на Јутјуб објави снимка од вежба на моќниот ракетен систем С-400 „триумф“.

Станува збор за противракетен систем што е во состојба да уништи воздушни цели во радиус од 400 километри. С-400 е наследник на системот С-300, а руската воена индустрија е веќе при крај со развојот и тестирањето на најновиот противвоздушен систем, С-500.

Република Македонија треба да понуди законска можност за реализација на правото на приватен и семеен живот за истополовите партнери.

повеќе

Умре Милена Дравиќ. Да живеевме во некое друго време, во некоја друга земја, таа вест ќе се прикажеше на екраните на југословенските телевизии, како што ни се прикажа веста за смртта на Тито.

повеќе

Во кичестиот амбиент на магичното Скопје, каде што се изградени огромни споменици на Александровите фалангисти, а знамето на НАТО се вее пред зградата на Генералштабот, во градот поделен на македонски и на албански дел, лебди Бизмарковата геополитичка визија: оној што ја контролира долината на реката Вардар, станува господар на Балканот.

повеќе