НАСА пушти снимка од неверојатната големина на вселената (ВИДЕО)

НАСА со децении нижеше голем број неверојатни технолошки подвизи во инженерингот и генијалноста, но едно неодамнешно видео на вселенската агенција покажува уште колку многу работа ги чека.

Последниве неколку години, НАСА даваше неверојатни перспективи од нашата сопствена планета, вклучувајќи и фасцинантни слики од некои од најпознатите светски природни феномени на Земјата.

Не целосно задоволна од проучувањето на сопствениот двор, агенцијата донесе фотографии и видеа од Марс благодарение на својот сега „покоен“ ровер, а да не зборуваме за орбитирањето околу далечни астероиди за да се обиде да го открие потеклото на самиот универзум.

Во обид да го објасни огромниот обем на своето поле на проучување, НАСА состави кратко поучно видео, кое ја прикажува неверојатната големина на галаксијата Млечен Пат.

Убаво е понеделнички да се добие малку перспектива, особено во ден кога сите наслови ги краде првата епизода од последната сезона од „Игра на престолите“.

Објавено

Понеделник, Април 15, 2019 - 14:04

Најголемиот предизвик на секоја земја е развојот и одржувањето на здрава популација.

повеќе

Албанија и Северна Македонија уште ќе чекаат, една година откако блокот рече дека имаат шанси за разговори за членство, вели Политико.

повеќе

Ништо не ме научи повеќе за моите родители, а и за мене, од храната што тие ја обожаваа откако избегаа од Босна.

повеќе