НАСА објави ХД-снимка од летот на хеликоптерчето на Марс (ВИДЕО)

„Нашиот сон се оствари“, рече возбудената МиМи Онг, менаџер на проектот за хеликоптерот Инџенуити на Марс во Лабораторијата за млазен погон на НАСА во понеделникот, по видеопотврдата дека првиот минијатурен хеликоптер успешно летал на Марс, во она што се нарекува „Браќа Рајт-момент“.

Објавено

Четврток, Април 22, 2021 - 11:34

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе

Целиот свет гледа на 2021 година како на година на заздравување на економијата.

повеќе