НАСА објави фасцинантна снимка од роверот Персевиренс на Марс (ВИДЕО)

Американската вселенска агенција објави фасцинантно видео од слетувањето на нејзиниот ровер Персевиренс на Марс.

НАСА го испрати Персевиренс на Марс накитен со камери, од кои седум беа наменети за снимање на слетувањето.

Нивните фотографии претставуваат важни повратни информации за инженерите бидејќи тие сакаат уште повеќе да ги подобрат технологиите што се користат за поставување сонди на површината на црвената планета.

Објавено

Понеделник, Февруари 22, 2021 - 21:12

Богатите држави мораат веднаш да донираат вакцини против ковид-19 на загрозените држави. 

повеќе

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе