Историски договор

Трамп и Џинпинг на чекор до постигнување трговски договор

Америка и Кина стигнаа го многу значајната прва фаза од трговскиот договор, тврди американскиот претседател Доналд Трамп.

Според него, царините кои САД требаше да ѝ ги воведат на Кина се откажани.

Овој договор треба да биде основа за поширок договор меѓу двата претседатели, Доналд Трамп и Си Џинпинг, кој би можеле да го потпишат подоцна годинава, јавува Блумберг повикувајќи се на релевантни извори.

Како дел од договорот Пекинг би прифатил одредени отстапки во областа на земјоделството, а Вашингтон за возврат би намалил некои царини на кинеската стока.

Излегува дека само Македонците на овој свет се должни пред сè да се грижат за правата на сите други луѓе и на крајот да размислуваат (но само да размислуваат) за себе.

повеќе

Интернационалистички, универзалистички и солидарен пристап е единствениот начин да се надмине еколошката и климатска криза, во регионот и пошироко.

повеќе

Мора да се пристапи кон воведување нови мерки за поголема контрола на лицата кои поседуваат нелегални пари.

повеќе