Економија

Додека траат дебатите кога ќе се случи следната голема финансиска криза, се објавуваат анализи кои упатуваат дека таа би можела да почне во Италија, каде веќе некое време ескалираат.

22 Октомври 2018 - 22:58

Венецуела одлучи американскиот долар во иднина да го замени со еврото на глобалниот пазар. Веста за оваа стратегиска промена ја соопшти потпретседателот за економија Тарек ел Аисами.

16 Октомври 2018 - 22:32

Италијанската влада вчера го усвои буџетот за 2019 година, соопшти премиерот Џузепе Конте. Тој истакна дека со буџетот се исполнуваат ветувањата, но и се држи под контрола јавната потрошувачка. Додаде дека буџетот ѝ е испратен на Европската комисија на оценка.

16 Октомври 2018 - 12:09

Банките кои се активни во Естонија, која е во центарот на афера со перење пари во која беше вмешана Данске банка, објавија дека од 2008 до 2017 година прекугранични трансакции во вредност поголема од билион долари, објави централната банка.

12 Октомври 2018 - 19:36

Новинарите на хрватски ТРИС се приклучија во патувачкиот новинарски карван до земјата без име.

повеќе

Лидерството на опозициската ВМРО-ДПМНЕ мора да излезе јавно, на прес конференција, заедно со сите пратеници, и да објават прекин на секакво понатамошно учество во дискусија на собраниската седница.

повеќе

Според Агенцијата за вработување, најмногу невработени има меѓу дипломираните правници, економисти, професори по одделенска настава на македонски и албански јазик и социјални работници. 

повеќе