Доби доверба за нов мандат

Живко Мукаетов уште четири години на чело на РФМ

Живко Мукаетов останува на чело на Ракометната федерација на Македонија, денеска доби доверба за уште еден мандат од четири години.

Живко Мукаетов ќе продолжи да ја извршува фунциката претседател на РФМ, успешниот бизнисмен на денешното собрание доби доверба за уште еден мандат, негов трет. 

„Сакам да се заблагодарам за довербата, за соработката во овие осум години. Можам да ветам дека со заеднички сили ќе работиме понатаму. Сакам со дисциплина, со ред, со проактивност и со давање идеи да се обидеме да го кренеме македонскиот ракомет на едно уште повисоко ниво. Свесни сме за она што е добро, свесни сме и каде треба уште повеќе да напредуваме. Ајде сите заедно да работиме за уште посветла иднина на македонскиот ракомет“ - изјави Мукаетов по изборот.

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе