Во Малме крената статуа од Златан Ибрахимовиќ (ФОТО)

Легендарниот шведски напаѓач Златан Ибрахимовиќ доби статуа во својот Малме. 

Златан Ибрахимовиќ денеска свечено ја откри својата бронзена статуа во Малме, таа е висока 2,7 метри и тешка околу 500 килограми.
 
Статуата е поставена пред новиот стадион на Малме.
 
„Многу сум среќен поради местото каде е поставена статуата. Тоа беше моја желба уште од почетокот. Започнав во Малме и срцето ми е таму“, изјави Ибрахимовиќ.
 
 
 

Нашиот процес на преговори многу веројатно ќе биде предмет на уште построги критериуми и мониторинг имајќи ги предвид искуствата на земјите кои во моментот преговараат. 

повеќе

На Македонија и Бугарија им треба дебата која ќе го унапреди историското разбирање без робување на идеологии, митологии и политики.

повеќе

Македонизмот често е мистика и точка на недоразбирање и меѓу Македонците и на Македонците со другите народи во и околу Македонија.

повеќе