Неизмерна радост

Во кафеаните во Скопје се фрлаа и маси од радост за Вардар! (ВИДЕО)

Лудо беше синоќа, победата на Вардар над Барселона предизвика неизмерна радост во Скопје, а некои од прославите беа уникатни.

Колку се сака Вардар и каква беше атмосферата во Скопје зборува ова видео. Сопственикот на една скопска кафеана ја крена и ја фрли масата иако на неа имаше пиење, телефони, цигари...

Нашиот процес на преговори многу веројатно ќе биде предмет на уште построги критериуми и мониторинг имајќи ги предвид искуствата на земјите кои во моментот преговараат. 

повеќе

На Македонија и Бугарија им треба дебата која ќе го унапреди историското разбирање без робување на идеологии, митологии и политики.

повеќе

Македонизмот често е мистика и точка на недоразбирање и меѓу Македонците и на Македонците со другите народи во и околу Македонија.

повеќе