СП 2021

Талески: Доживеавме срамен пораз затоа што не се боревме како што треба

Филип Талески вината за дебаклот од Шведска ја бара во приодот кај самите ракометари, вели дека изговори не смее да има. 

Македонските ракометари синоќа доживеаа тежок пораз од Шведска, еден од најголемите на турнирите.
 
„Не треба да бараме изговор, да бараме алиби за поразот. Не одигравме најдобро, не се државме до тоа што се договоривме пред мечот, а тоа беше да бидеме борбени, да гинеме еден за друг. Доживеавме срамен пораз затоа што не се боревме како што треба“, вели Филип Талески.
 
„Колку што бевме лоши во одбраната, толку бевме лоши и во нападот. Не се враќавме брзо назад, па Шведска разликата ја направи преку тие контри“.
 
„Знаеме дека целата јавност очекуваше и сакаше да одиграме подобро. Сакавме и ние, но понекогаш не можете да го спроведете на дело тоа што го сакате. Потребно ни е време да ја изградиме оваа селекција“.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе