СП 2019

Судии од Шведска ќе ни судат против Исланд

Клучниот натпревар на Македонија и Исланд на Светското првенство ќе го судат Мирза Куртагиќ и Матијас Ветервик од Шведска.

За последното коло од групната фаза на Светското првенство, ИХФ одлучи да направи ротации на дел од судиите. Претходно имаше судиски двојки задолжени за секоја група, но овој пат Швеѓаните ни доѓаат од групата во Берлин.
 
Мирза Куртагиќ и Матијас Ветервик судеа во А групата, ја делеа правдата на дуелите Бразил - Франција, Русија - Германија и Србија - Кореја, но сега се прекомандувани во Минхен и го добија мечот Македонија - Исланд.

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе