РАКОМЕТАРИТЕ УМОРНИ, АМА СО ВЕДАР ДУХ

Стоилов на Фејсбук: Се моли маглата да не ја прави циганската, некои имаат меч утре! (ФОТО)

Ракометните репрезентативци на Македонија засега релативно добро го поднесуваат чекањето на скопскиот аеродром „Александар Велики“, каде што веќе пет часа се во исчекување на поаѓањето за Данска, а дел од нив слободното време го користат за пишување интересни статуси на социјалните мрежи, во што убедливо предничи, барем во духовитоста, кружниот напаѓач Стојанче Стоилов.

„Се моли маглата да не ја прави циганската... некои имаат утакмица утре“, напиша ракометарот на Вардар на својот фесбук-профил.

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе