РФМ со специјална порака му се заблагодари на Миркуловски (ФОТО)

Ракометната федерација на Македонија со посебен пост на социјалните мрежи му се заблагодари на Филип Миркуловски за неговиот допринос за македонскиот ракомет. 

Филип Миркуловски ова лето стави крај на ракометната кариера, тој беше симбол за пожртвуваност и борбеност на секој натпревар.
 
РФМ објави пост во негова чест и напиша: „Голама благодарност до македонскиот Брејвхарт (храбро срце“ за севкупниот придонес за ракометот во Македонија“.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе