РФМ со специјална порака му се заблагодари на Миркуловски (ФОТО)

Ракометната федерација на Македонија со посебен пост на социјалните мрежи му се заблагодари на Филип Миркуловски за неговиот допринос за македонскиот ракомет. 

Филип Миркуловски ова лето стави крај на ракометната кариера, тој беше симбол за пожртвуваност и борбеност на секој натпревар.
 
РФМ објави пост во негова чест и напиша: „Голама благодарност до македонскиот Брејвхарт (храбро срце“ за севкупниот придонес за ракометот во Македонија“.

Потписниците на нотарските изјави дека нема да гласаат за измените на Уставот се подложни на промени за материјално благо.

 

повеќе

Здруженост, сплотеност и поврзаност на луѓе, друштва, организации и институции кон една заедничка цел или поради заедничка причина. 

повеќе

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе