Ракомет во услови на ковид-19

РФМ го објави протоколот: Ќе се игра без публика, ќе се мери температура, тест за сите играчи пред почеток на сезоната...

Ракометната федерација на Македонија го објави протоколот за тренинзи и натпревари во услови на пандемија од ковид-19. 

Фото: РК Вардар
Додека трае пандемијата на коронавирус, ракометот во Македонија ќе се игра по посебен протокол кој го објави РФМ а го изготви заедно комисијата за заразни болести при министерството за здравство.
 
Тренинзите и натпреварите ќе се играат без публика. Сите ракометари и членови на клубовите мора да бидат тестирани најдоцна 72 часа пред почетокот на сезоната. Ќе се мери температура пред секое влегување во салата, сите ќе треба да носат заштитни маски освен ракометарите кои ќе бидат на теренот...
 
Целиот протокол може да го прочитате ТУКА.
 

Легенда под Главна слика

Фото: РК Вардар

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе