СП 2019

Раул одлучи кои двајца ќе одат на трибини, познат составот за дуелот со Јапонија

Раул Гонзалез го одбра 16. ракометари со кои ќе го почне Светското првенство, двајца ракометари ќе чекаат шанса во понатамошниот дел од Мундијалот. 

Македонскиот селектор се одлучи од составот да скрати еден голман и еден пивот, Златко Даскалоски и Милан Лазаревски отпаднаа.
 
Одлуката на Раул е сосема очекувана бидејќи Борко Ристовски и Никола Митревски се во прв план, а Лазаревски не ни беше планиран да патува во Минхен, но влезе во комбинација по повредата на Димитар Димитриоски.
 
Според правилата на ИХФ, Раул во текот на првенството може да направи три измени во секој момент. 
 

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе

Денес, кандидати за политички функции се луѓето. Утре, тоа ќе го прават интелигентни машини. И, тие може и ќе победуваат, како што расте незадоволството на граѓаните од човечките политичари.

повеќе

Еден од начините на промовирање подобри меѓуетнички односи помеѓу децата е овозможување подолготраен контакт помеѓу нив што ќе овозможи создавање значајни индивидуални врски помеѓу децата.

повеќе