Прв човек од спортот во Македонија кој почина од ковид-19

Претседателот на РК Преспа почина од коронавирус

Претседателот на ракометниот клуб Преспа, Илче Котевски денеска ја загуби битката со коронавирусот, почина на 40 годишна возраст. 

Ракометниот клуб Преспа остана без својот претседател, Илче Котески почина од коронавирус во градската болница „8 септември“.
 
Котески ќе остане запаметен како голем спортист, ракометар и спортски работник.
 
Тој е првиот човек од спортот во Македонија кој го загуби животот од ковид-19.

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе