Бараж за пласман на СП 2023

Познати се сите можни противници на Македонија за вториот бараж за пласман на СП

Исланд е последниот можен противник на Македонија за вториот бараж за пласман на Светското првенство следната година, Исланѓаните го загубија мечот за петтото место од Норвешка. 

Во натпревар кој се решаваше по продолженија, Норвешка со 34-33 го победи Исланд и го освои петтото место на Европското првенство.
 
Тоа значи дека Исланд е една од можни пречки на ракометната репрезентација на македонија за пласман на Светското првенство.
 
Покрај Исланд, потенцијални противнизи на Македонија за вториот бараж се и Германија, Хрватска, Русија, Холандија, Црна Гора, Чешка, Србија и Унгарија.
 
За Македонија да дојде до тој бараж треба да го помине првиот бараж каде ќе играме со некој од Швајцарија, Романија, Грција, Израел, Естонија, Финска, Италија, Фарски Острови и Белгија.

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе