Квалификации за ЕП 2020

Победата над Грција е посебно слатка (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Македонија ја победи Грција со 27:23 во Струмица, ракометарите се одмаздија за поразот во Кожани и го освоија првото место во квалификациската група. Македонската селекција е супериорна во однос на Грција кога ракометот е во прашање, но секоја победа над нашиот јужен сосед е посебно слатка.

 

Стариот систем е неодржлив затоа што вродува со богатење на поединци наместо на општеството и граѓаните.

повеќе

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе