Нов кикс на организаторот на СП

Пикерот на Конго кој го привлече вниманието со својот изглед, тежи само 89 килограми?

Конго во својата селекција има ракометар кој е вистинска атракција поради нестандардниот физички изглед дури и за пикер, а организаторт на СП има нов кикс, овој пат околу информацијата за неговата тежина. 

Тежината на Готје Мвумби Тиери не му пречи да игра ракомет, тој за 11 минути успеа да даде четири гола против Аргентина.
 
Дебелкото е вистинска атракција, а во официјалното инфо за овој ракометар на Конго, организаторот тврди дека тој има само 89 килограми, а висок е 176 сантметри.
 
Очигледно дека овој податок е неточен. Според францускиот четвртолигаш Дреук каде што игра Мвумби, тој е тежок 110, но и оваа информација е со резерва.
 

Да бидеме реални: регионот на многу начини сè уште е претежно (погрешно) разбран и (погрешно) третиран и меѓународно се нарекува „бурето барут на Европа“.

повеќе

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе