Нов кикс на организаторот на СП

Пикерот на Конго кој го привлече вниманието со својот изглед, тежи само 89 килограми?

Конго во својата селекција има ракометар кој е вистинска атракција поради нестандардниот физички изглед дури и за пикер, а организаторт на СП има нов кикс, овој пат околу информацијата за неговата тежина. 

Тежината на Готје Мвумби Тиери не му пречи да игра ракомет, тој за 11 минути успеа да даде четири гола против Аргентина.
 
Дебелкото е вистинска атракција, а во официјалното инфо за овој ракометар на Конго, организаторот тврди дека тој има само 89 килограми, а висок е 176 сантметри.
 
Очигледно дека овој податок е неточен. Според францускиот четвртолигаш Дреук каде што игра Мвумби, тој е тежок 110, но и оваа информација е со резерва.
 

Богатите држави мораат веднаш да донираат вакцини против ковид-19 на загрозените држави. 

повеќе

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе