„Диви“ се врати во Македонија

Петар Ангелов стави потпис на договор со РК Пролет

Македонскиот ракометен голман, Петар Ангелов се врати во Македонија, кариерата ќе ја продолжи во Пролет. 

Петар Ангелов стави потпис на договор со Пролет со траење од година и пол.
 
„Диви“ во Македонија се враќа од германскиот тим Ратинген. Во странство настапуваше и за Трембли - Франција, Анталија - Турција и Кремс-Австрија.
 
Клубови од домашната сцена за кои бранел се Тиквеш, Пелистер, Вардар и Металург.
 

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе