Квалификации за ЕП 2020

Патриотска атмосфера во Струмица: Никогаш Северна, само Македонија (ФОТО)

Жешка е атмосферата во салата во Струмица, македонските навивачи со патриотски скандирања ги бодрат ракометарите во дуелот против Грција.

 
Поради малиот капацитет на салата во Струмица и контролираната продажба на влезници се очекуваше помирна атмосфера на дуелот меѓу Македонија и Грција, но се чини дека неизбежни беа патриотските скандирања од трбините.
 
Повремено можеа да се слушнат скандирања: „Никогаш Северна, само Македонија“, „Едно име имаме“, „Излези момче“...

Силите на антиглобализацијата веќе стануваат доволно моќни да и зададат значаен удар на светската економија. 

повеќе

Не се соочуваме со вооружен конфликт, туку со војна на мисли. Чувството на страв, несигурност или територија по самоубиствен напад, никогаш повеќе не можеш да го вратиш.

повеќе