Големо признание за македонските судии

Начевски и Николов ќе го судат финалето на Европското првенство!

Македонските судии Ѓорѓи Начевски и Славе Николов конечно добија финале во сениорска конкуренција, ќе ја делат правдата на последниот меч од Европското првенство. 

Големо признание за работата на македонските судии Ѓорѓи Начевски и Славе Николов, делегирани се за финалето на Европското првенство.
 
Начевски и Николов веќе долго време важат за една од најдобрите судиски двојки во светот, но досега немаа судено финале во сениорска конкуренција.
 
Тие ќе бидат и наши претставници на Олимписките игри во Токио.
 
Финалето на Европското првенство се игра во недела со почеток од 16:30 часот.

ЕУ покажа дека не е во состојба да ги исполни ветувањата дадени пред скоро две децении во Солун и одлучи веќе да не се преправа.

повеќе

Кога политичарите сватија за каква моќна алатка се работи, час поскоро побрзаа да менуваат закони со кои „бомбите" нема да бидат докази.

повеќе

Брегзитот, односно напуштањето на Велика Британија на ЕУ, без сомневање ќе влијае врз градењето на новата политичка архитектура во Европа, со нова поделба на интересни зони на стариот континент.

повеќе