СП 2021

Начевски и Николов ќе го судат дерби мечот во четвртфиналето на СП

Македонските ракометни суди, Ѓорѓи Начевски и Славе Николов ќе ја делат правдата на мечот меѓу Шпанија и Норвешка. 

Начевски и Николов на највисоко ниво го судат Светското првенство, па ИХФ им додели одговорна задача во четвртфиналето.
 
Тие ќе го судат мега дуелот меѓу Шпанија и Норвешка, најинтересната четвртфиналана пресметка.
 
Натпреварот се игра денеска со почеток од 20:30 часот.

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе