Во пресрет на Изборното собрание

Мукаетов ќе продолжи да биде претседател на РФМ, има поддршка од сите клубови

Ракометните клубови во Македонија се едногласни, сите сакаат Живко Мукаетов да продолж да биде претседател на федерацијата, а тоа официјално ќе биде направено на Изборното собрание кое ќе се одржи на 31 јануари. 

На една недела пред одржувањето на Изборното собрание на РФМ, ракометните клубови му дадоа комплетна поддршка на Живко Мукаетов за нов претседателски мандат.
 
Еден клуб може да подржи само еден кандидат, а сите 54 клубови од македонското првенство кои имаат свои делегати на собранието со право на глас, испратиле писмена поддршка со потпис и печат за Мукаетов.
 
Тоа значи дека на Изборното собрание на 31 јуануари тој ќе биде единствениот кандидат за претседател и изборот ќе биде само формалност за потврда на неговииот нов мандат.
 
Живко Мукаетов од март 2013 година е на чело на Ракометната федерација на Македонија.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе