ЕП во ракомет за жени 2022

Мукаетов: Голем предизвик, задоволство и чест ни е што ќе бидеме организатори на ЕП

Претседателот на Ракометната федерација на Македонија (РФМ), Живко Мукаетов денеска го најави Европското првенство за жени кое во ноември оваа година ќе се одржи во Македонија, Словенија и Црна Гора. 

Мукаетов вели дека дека РФМ и државата се подготвени за организација на големиот настан.
 
„За нас е голем предизвик, задоволство и чест да бидеме организатори на најголемиот настан во Македонија во последните години. За нас е голема чест да бидеме од оваа организација. Натпревари со Холандија, Франција и Романија. Можност за нашата јавност прва да им дадеме подршка на нашите ракометрки и аплерим да дојдеме во што поголем број да ги бодриме нашите. Ќе имаме шанса да ги видиме и сите најдобри репрезентации од Европа во Скопје, како домаќини и на главната фаза“, вели Мукаетов.
 
„Од првиот ден се координираме со федерациите на Словенија и Црна Гора како и ЕХФ, работиме напорно за да се покажеме во најдобро светло. Благодарам и на Владата која се нафати да го догради сите потребни елементи за салата Борис Трајковски да се доизградби како што треба. Досега се докажавме како добри домаќини, но ова е врвот во организаицијата. 40 лица од ЕХФ Ќе има многу активности за промоција на Скопје, државата и макеоднскиот спорт“.

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе