Честитка од директорот на АМС

Мојсовски за ракометната репрезентација: Тимска работа, посветеност и љубов

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски кој порано беше многу значаен дел од македонската ракометна репрезентација, го честиташе пласманот на Мундијалот. 

Македонските ракометари синоќа ја победија Чешка и по осми пат се пласираа на Светско првенство, шесто по ред.
 
Наумче Мојсовски многу добри ги познава хероите од ракометниот терен, па неговата честитка има вредност.
 
„Браво за нашите македонски ракометари! Извонредна игра со која Македонија ја носат на Светско првенство! Ова е огромен успех за сите! Тимска работа, посветеност и љубов! Нашата репрезентација има сѐ што е потребно за да нѐ прави горди“, вели Мојсовски.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе