ЕП 2022

Митревски оди во Унгарија, ако има негативен тест во Дебрецин ќе брани против Црна Гора

Реални се шансите Македонија да биде засилена за Никола Митревски за натпреварот против Црна Гора, потребен му е само уште еден негативен тест. 

Митревски беше еден од играчите кои отпаднаа поради позитивен тест на ковид-19. Тој остана во Скопје но во меѓувреме направи неколку анигенски тестови и еден ПЦР кои покажаа дека е негативен.
 
Тој е на пад кон Дебрецин и попладнево треба да се тестира во хотелот. Доколку тестот биде негативен, тој ќе може да брани против Црна Гора.

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе

Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета.

повеќе