Неговиот клуб потврди

Миркуловски е позитивен на ковид-19

Германскиот клуб Вецлар потврди дека Филип Миркуловски е позитивен на коронавирус. 

По враќањето од обврските со македонската репрезентација, Филип Миркуловски во Германија е тестиран позитивно на ковид-19.
 
Тој немал контакт со останатите играчи од клубот, а во наредните две недели ќе биде во изолација.

Filip Mirkulovski ist positiv auf SARS-CoV-2 getestet worden und wird den #WetzlarerJungs mindestens zwei Wochen fehlen....

Posted by HSG Wetzlar on Wednesday, 17 March 2021

Узурпацијата на јавниот простор како камен за сопнување на граѓанскиот активизам.

повеќе

Паузата во борбата против коронавирусот, бизнисот ја користи за свое преструктуирање и за непосредни контакти со компаниите кои беа запоставени во изминатиот период.

повеќе

Страшно е да се помисли дека постојат луѓе што со години се распрашуваат, го истражуваат, и го следат животот на граѓаните преку социјалните мрежи и интернетот.

повеќе