Клупска ранг-листа

Македонскиот клупски ракомет падна за две места на листата на ЕХФ

На последната ранг листа на Европската ракометна федерација (ЕХФ), македонскиот клупски ракомет бележи пад за две места. 

Македонија беше на високото трето место на оваа листа, но поради лошите резултати во изминатата сезона паднавме на петтото место. Пред нас излегоа Шпанија и Унгарија.
 
На првото место се искачи Германија, на втората позиција падна Франција.
 
Послаби од Македонија се Полска, Данска, Португалија, Хрватска, во топ десет е уште и Романија.
 

Алчноста за максимизирање на површината на градење ја помина „црвената линија“. Градот полека ја сече гранката на која седи.

повеќе

Пристигна барањето од етничкиот албански фактор во политиката за тоа да има промена во химната, знамето и грбот на државата.

повеќе

Доколку најмоќните луѓе во земјата (вклучително и претседателот Милановиќ) не престанат со вербалните напади и притисоци врз новинари и медиуми, се плашам дека Хрватска ќе појде по стапките на Унгарија, Полска и Словенија во однос на (не)слободата на медиумите, што секако не е европски, туку автократски пат.

повеќе