Клупска ранг-листа

Македонскиот клупски ракомет падна за две места на листата на ЕХФ

На последната ранг листа на Европската ракометна федерација (ЕХФ), македонскиот клупски ракомет бележи пад за две места. 

Македонија беше на високото трето место на оваа листа, но поради лошите резултати во изминатата сезона паднавме на петтото место. Пред нас излегоа Шпанија и Унгарија.
 
На првото место се искачи Германија, на втората позиција падна Франција.
 
Послаби од Македонија се Полска, Данска, Португалија, Хрватска, во топ десет е уште и Романија.
 

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе