ЕП 2022

Македонија заврши на 22. место на Европското првенство

Со завршувањето на денешните натпревари заврши и првата групна фаза на Европското првенство, само две селекции имаа послаб учинок од Македонија. 

Македонија заврши на 22. место на Европското првенство од 24 репрезентации, позади нас се само селекциите на Босина и Херцегодина и Украина.
 
Македонската репрезентација ги загуби сите три натпревари и на крајот имаше гол разлика од 70 дадени и 86 примени голови.
 
Пласман во следната фаза обезбедија: Данска, Црна Гора, Исланд, Холандија, Франција, Хрватска, Германија, Полска, Шпанија, Шведска, Русија и Норвешка.
 

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе