ИХФ потврди

Македонија ќе биде домаќин на СП првенство за јуниорки во 2024

Македонија ја доби организацијата на младинското ракометно Светско првенство во женска конкуренција кое ќе се одржи во 2024 година. 

Македонија ќе биде домаќин на најдобрите репрезентации во светот за девојки до 20 години.
 
Извршниот комитет на ИХФ на денешната седница во Каиро ја прифати апликацијата за кандидатура на РФМ за организација на овој настан.
 
СП 2024 за јуниорки ќе се одржи во Скопје, Охрид и Струмица.
 

Најголемата закана од оружје засновано на ВИ не доаѓа од поединечни земји. Заканата ќе дојде од недржавни актери.

повеќе

Потребно е неодложно формирање на државен фонд кој ќе овозможи во прв момент преживување во оваа ситуација...

повеќе

Во време кога пандемијата на коронавирусот и понатаму е вон контрола, најдобар економски исход на кој би можеле да се надеваме е рецесија која ќе биде подлабока од онаа со финансиската криза во 2008 година. 

повеќе