Ждрепка за ЕП 2020

Македонија денеска ќе ги дознае противниците за Европското ракометно првенство

Денеска со почеток од 18:45 во Виена ќе се одржи ждрепката за Европското првенство во ракомет 2020 кое ќе се одржи од 9 до 26 јануари.

Македонската ракометна репрезентација денеска ќе ги дознае противниците за Европското првенство кое ќе се одржи на почетокот на следната година во Австрија, Шведска и Норвешка.
 
Македонија на првото место ја заврши својата квалификациска група, во ждрепката ќе биде влечена од вториот шешир во кој се уште и Норвешка, Словенија, Германија, Унгарија и Белорусија.
 
Ждрепката е полудиригирана, па веќе се знае дека нема да играме во групите Ц и Д кои се играат во Норвешка. Во групата Ц ќе игра Германија, а во групата Д, домаќинот Норвешка, тие две селекции се од нашиот шешир, па ние не би можеле да се паднеме таму
 
Желбата е да се паднеме во група која ќе се игра во Австрија, но може да се случи тоа да биде и во Шведска. Во Грац ќе игра Хрватска, во Виена Австрија, во Маламе е Данска, а во Гетеборг Шведска.
 
Шешири:
 
1. Шпанија, Шведска, Франција, Данска, Хрватска, Чешка
2. Норвешка, Словенија, Германија, Македонија, Унгарија, Белорусија
3. Австрија, Исланд, Црна Гора, Португалија, Швајцарија, Летонија
4. Полска, Русија, Србија, Украина, Босна и Херцеговина, Холандија
 

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе