Лазаров го објави списокот за Медитеранските игри

Селекторот на македонската ракометна репрезентација, Кире Лазаров го објави списокот на ракометари кои ќе настапат на Медитеранските игри кои почнуваат на 25 јуни. 

На списокот има неколку од искусните ракометари како што се Филип Талекси, Мартин Томовски и Дејан Манасков, останатите претежно се помлади на кои селекторот сака да им даде шанса за докажување.

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе

Енергетската криза во светот, но и во Република Македонија (РМ), не стивнува иако сме на почеток на летото кога вообичаено има помала потрошувачка на енергија кај нас. 

повеќе

Самостојните уметници не се доволно мотивирани да создаваат. 

повеќе