Квалификации за ЕП 2024

Лазаров го објави поширокиот список за октомвриските натпревари

Селекторот на ракометната репрезентација, Кире Лазаров објави список од 35 имиња кои ќе конкурираат за настап на квалификациските мечеви за Европското првенство 2024 година кои ги играме во октомври. 

Македонија на 12. октомври ги почнува квалификациите за ЕП 2024, на тој ден играме во Скопје против Луксембург, а на 16 октомври гостуваме кај Турција. Во нашата група е уште и Португалија.
 
Лазаров објави поширок список за овие два меча, на кој за првпат не е тој, но не се и Филип Миркуловски и Стојанче Стоилов.
 

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе