РФМ одлучи

Кире Лазаров е новиот селектор на Македонија!

Ракометната федерација на Македонија одлучи Кире Лазаров да биде новиот селектор на ракометната репрезентација. 

Претседателот на РФМ, Живко Мукаетов, потврди дека Кире Лазаров е новиот селектор на македонската ракометна репрезентација.
 
„Чест и привилегија ми е што можам да објавам дека е постигнат договор со човекот што има направено најмногу за македонскиот ракомет, најдобриот ракометар во историјата на Македонија, Кирил Лазаров, да биде тренер-селектор на машката репрезентација. Договорот е на една година додека Лазаров да го добие сертификатот, а потоа ќе продолжи со четиригодшен договор“, изјави Мукаетов.  

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе

Некогаш да градиш на три континенти, а денес да не ја градиш сопствената држава.

повеќе