Капитенот Лазаров му даде поддршка на Мукаетов: Под негово водство го издигнавме нашиот спорт

Капитенот на македонската ракометна репрезентација, Кирил Лазаров му даде поддршка на Живко Мукаетов во пресрет на Изборното собрание на РФМ. 

Иако нема дилеми дека Живко Мукаетов ќе добие нов мандат откако сите клубови му ја дадоа поддршката, сепак и Кире Лазаров упати убави зборови за претседателот на РФМ.
 
„Сакам да изразам безрезервна поддршка и одобрување за одлуката на господинот Живко Мукаетов да се кандидира за нов четиригодишен мандат на чело на Ракометната федерација на Македонија. Под негово водство се изградивме како сериозна федерација, уште повеќе го издигнавме нашиот национален спорт и верувам дека тој процес ќе продолжи“, рече Лазаров.
 
Редовното изборно собрание на РФМ е закажано за в недела 31 јануари.

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе