ХРС назначи нов селектор

Хрватска го доби наследникот на Червар

Хрватскиот ракометен сојуз денеска го назначи Хрвоје Хорват за нов селектор на репрезентацијата, тој доаѓа на местото на Червар кој си поднесе оставка во текот на Светското првенство. 

Уште по поразот од Аргентина, Лино Червар кажа дека си поднесува оставка и по крајот на Светското првенство веќе нема да биде селектор на репрезентацијата.
 
Управниот одбор на ХРС ја прифати неговата оставка и веднаш најде замена. Го назначи Хрвоје Хорват за нов селектор. Тој му беше помошник на Лино Червар.
 
„Среќен сум, му благодарам на УО на ХРС за укажаната доверба. Низ сите години што работев со Червар собрав големо искуство и знаење кое ќе ми користи за успешно водеше на селекцијата. Знам дека одговорноста е голема, но верувам дека ќе одговорам успешно на предизвикот да ја водам Хрватска“, изјави Хорват.

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе