Гневот на Хрватска не се намалува

Хрватите објавија видео со десет ситуации во кои се оштетени од данските судии и го пратија во ИХФ (ВИДЕО)

Хрватската ракометна федерација на својата фејсбук страна објави видео со десет ситуации во кои Хрватска е оштетена против Германија. Видеото им го пратиле и на ИХФ.

По крајот на мечот меѓу Ѓерманија и Хрватска, Лино Червар распука по данските судии кои ги оштетија Хрватите.
 
Во самиот финиш, кога мечот се одлучуваше судиите направија неколку пропусти на сметка на Хрватска и помогнаа Германија да го добие мечот.
 
Гневот кај Хрватите е голем, па нивната ракометна федерација направи и видео со грешките на судиите и го прати во ИХФ.

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе