Интересна изјава на Исланѓанецот

Гунарсон имал проблеми со Столе: Тешко е да се чува нивниот пикер од 140 килограми!

Македонија синоќа во Исланд извојуваше голема победа, а по мечот интересна изјава имаше Арнор Гунарсон кој е импресиониран од Стојанче Стоилов. 

Македонија со 34:33 победи на гостувањето кај Исланд, а уште една одлична партија во репрезентативниот дрес имаше Стојанче Стоилов. 
 
Исланѓанецот, Арнор Гунарсон е импресиониран од Столе, вели дека тешко се чува тој ракометар од 140 килограми.
 
„На почетокот игравме добра одбрана и ги добивавме дуелите. Тие се мачеа да пробијат, но потоа се поставија во линија и ги пронајдоа дупките во нашата одбрана. Едноставно не смееме дома да примиме 34 голови. Ги пронајдоа сите дупки во нашата одбрана и лесно разигруваа и постигнуваа голови. Не реши нивниот пикер од 140 килограми, навистина тешко се чува кога ја има топката во своите раце. Тој и нашата одбрана не убија вечерва“, изјави Гунарсон.
 

„Сметам на вас“. Со овие зборови, претседателот Макрон апелираше до граѓаните на Северна Македонија да гласаат за Преспанскиот договор на референдумот на 30 септември 2018.

повеќе

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе