Најинтересните моменти од натпреварот

Големата битка во Загреб заврши со слатка победа, Македонија ја урна Словенија (ВИДЕО)

Македонија со трумф против Словенија го стартуваше Европското првенство во Хрватска, нашите ракометари го совладаа силниот противник и сега можат да почнат да размислуваат за големи работи на овој турнир.

Македонските ракометари имаа отворање какво што посакуваа, во петтиот настап на Европските прв пат влегуваме со триумф и тоа против бронзената во светот, Словенија. Тоа сега нѐ тера да размислуваме на добар пласман, но играчите знаат дека треба да останеме земја и да продолжиме со мирна глава и жешко срце.

Ова се најинтересните моменти од денешната победа над Словенија и убавата акција за гол на Филип Талески:

Дали поновите, посјајните и посложените нешта автоматски значи дека се подобри? Всушност, најчесто вистината е спротивна на тоа.

повеќе

Сознанијата за степенот на местенки во судството неминовно го наметнува прашањето дали има местенки и во високото образование.

повеќе

Посебно на Балканот не може да се зборува за чисто етничко-конфесионални, етничко културни или строго етнички омеѓени заедници.

повеќе