РК Вардар

Филип Талески останува во Вардар

Македонскиот репрезентативец, Филип Талески и во следната сезона ќе го носи дресот на Вардар, постигнал договор со управата за продолжување на соработката. 

Во изјава за „Г-спорт“, Филип Талески ги реши дилемите за неговата иднина, тој потврди дека ќе остане во Вардар.
 
„Останувам во Вардар и следната сезона. Имав и други понуди, но мислам дека одлуката да останам во Вардар е најдобрата“, изјави Талески за „Г-спорт“.

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе