РК Вардар

Филип Талески останува во Вардар

Македонскиот репрезентативец, Филип Талески и во следната сезона ќе го носи дресот на Вардар, постигнал договор со управата за продолжување на соработката. 

Во изјава за „Г-спорт“, Филип Талески ги реши дилемите за неговата иднина, тој потврди дека ќе остане во Вардар.
 
„Останувам во Вардар и следната сезона. Имав и други понуди, но мислам дека одлуката да останам во Вардар е најдобрата“, изјави Талески за „Г-спорт“.

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе

На три месеци пред избори, Владата носи закони и уредби со катастрофални последици по граѓаните, што е просто неверојатно.

повеќе

ДУИ, која по конфликтот го вееше албанското црвено - црно знаме, потоа синото, на следните избори ќе го вее зеленото.

повеќе