ЕП 2022

ЕХФ ја казни Македонија со 2.000 евра

Ракометната федерација на Македонија ќе треба да плати 2.000 евра поради непочитување на правилата околу опремата на репрезентацијата. 

Проблем биле чорапите. Македонските репрезентативци не носеле иста боја чорапи, а тоа се казнува.
 
За прекршување на тоа правило ЕХФ ја казни Ракометната федерација на Македонија со 2.000 евра.

Продолжува активноста на копачите, крановите и мешалките за цемент додека самите Албанци се протерувани од градот. 

повеќе

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе