Направија вистински спектакл

Да се наежиш: „Ја излези Ѓурѓо“ во изведба на Некст Тајм и 7.000 грла во „Јане Сандански“ (ВИДЕО)

Навивачите на Вардар и македонскиот бенд Некст Тајм направија вистински спектакл пред почетокот на мечот со ПИК Сегед откако ја испеаја „Ја излези Ѓурѓо".

Со оглед на тоа дека ова веројатно ќе биде последниот натпревар за „црвено-црните“ во ваков конкурентен состав за врвот во Европа, се бараше билет повеќе за мечот со ПИК Сегед.

„Јане Сандански“ вечерва беше исполнет до последното место, а пред почетокот навивачите и бендот Некст Тајм направија вистински спектакл откако ја испеаја „Ја излези Ѓурѓо“.

 

Сега, додека балканскиве политичари ќе шетаат низ духовноста како волови во свила - каде им се врвните интелектуалци што би внеле елеганција во совладување на споровите?

повеќе

Рециклирањето можеби ни се чини како спас за природата, но најчесто е спасение само за нашата (валкана) совест.

повеќе

Културата на победништво од нашите епски и херојски денови тотално ги уназади овие општества во 20 век, вели Миљенко Јерговиќ во интервју за Бука.

повеќе