СП 2019

Чешки судии за дуелот со Јапонија

Познатите чешки судии Вацлав Хорачек и Јуржи Новотни ќе ја делат правдата на воведниот дуел на Македонија на Светското првенство против Јапонија.

Македонија денеска од 15:30 часот го почнува настапот на Светското првенство, а прв противник ни е Јапонија.
 
Судии за овој меч се Чесите, Вацлав Хорачек и Јиржи Новотни кои ни се добро познати.
 
Тие ја делеа правдата на мечот против Србија на ЕП во Полска кога со гол на Дејан Манасков во последната секунда дојдовме до реми кое не однесе во следната рунда.
 
Чесите го судеа и мечот меѓу Вардар и Барселона во Келн кога македонскиот тим стана Европски шампион.
 
Македонските судии, Славе Николов и Ѓорѓи Начевски се делегирани за мечот меѓу Шведска и Египет.

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе

Денес, кандидати за политички функции се луѓето. Утре, тоа ќе го прават интелигентни машини. И, тие може и ќе победуваат, како што расте незадоволството на граѓаните од човечките политичари.

повеќе

Еден од начините на промовирање подобри меѓуетнички односи помеѓу децата е овозможување подолготраен контакт помеѓу нив што ќе овозможи создавање значајни индивидуални врски помеѓу децата.

повеќе